PODROČNO EKIPNO PRVENSTVO V BADMINTONU ZA UČENKE IN UČENCE

Prvenstvo je potekalo 2.2., organizirala ga je OŠ Mirna. V vsaki kategoriji je nastopilo 7 šolskih ekip. Naša šola je nastopila z obema ekipama.
Za ekipo mlajših učencev in učenk so igrali Urban Pečjak, Blaž Zupančič, Janja Longar in Teja Skube. V predtekmovalni skupini smo dvakrat zmagali in izgubili proti domačinom. V polfinalu smo potem morali priznati premoč kasnejšim zmagovalcem iz Črnomlja. V tekmi za tretje mesto so bili boljši od nas tudi OŠ Center iz Novega mesta. Kljub zadnjima porazoma smo s četrtim mestom lahko zelo zadovoljni. Igralci prve ekipe so namreč pred tekmovanjem zboleli in zadnji dan smo jih morali zamenjati in na novo sestaviti ekipo.
Za ekipo starejših učencev in učenk so igrali Tomaž Rojc, Toni Travnik, Erika Mohorčič in Nika Vidmar. Tudi v tej ekipi je žal zaradi poškodbe manjkala naša najboljša igralka, področna prvakinja posamezno, Rebeka Breznikar. V predtekmovanju smo premagali OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja in tesno z rezultatom 3:2 izgubili proti domačinom. V polfinale smo napredovali kot drugo uvrščena ekipa, za nasprotnika pa dobili zmagovalca druge skupine OŠ Loka Črnomelj. Igrali smo dobro, žal pa sreča ni bila na naši strani. Dve tekmi smo izgubili z 21:20, končni rezultat je bil 3:2 za Črnomelj. V tekmi za tretje mesto so nas spet čakali domačini. Tokrat smo jim vrnili za poraz v predtekmovanju in jih premagali s 3:1. S tretjim mestom smo si priborili pravico nastopa na državnem prvenstvu, ki bo meseca aprila.
Vrstni red in fotografije s tekmovanja: Badminton – ekipno 2015-16

Rezultati: Draws OŠ ekipno področno Dolenjska 19.12016

Mentor Bojan Brulec

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja