POSAMIČNO DRŽAVNO PRVENSTVO V BADMINTONU

Državno prvenstvo je organizirala OŠ Starše, potekalo je 9.3.2016. Udeležila se ga je Rebeka Breznikar, učenka 8. razreda naše šole, ki je zmagala na področnem prvenstvu.

Rebeka je začela tekmovanje v skupini C za nelicencirane igralke. Gladko je dobila prvi dve tekmi in zasedla prvo mesto v skupini. V izločilnih tekmah na izpadanje pa ji žreb ni bil naklonjen. Že prvo tekmo je dobila močno nasprotnico Kajo Škrban iz Lendave. Po slabšem začetku tekme je nadaljevala odlično in nasprotnico ujela na 15. točki. V končnici je imela več sreče Kaja, ki je na koncu osvojila 3. mesto. Rebeka je izpadla in zasedla 9.-18. mesto v Sloveniji. Veliko več sreče je imela Gabrijela Ivančič, ki jo je Rebeka premagala z  21:9 in je napredovala kot druga v skupini C. Prišla je celo do bronaste medalje.

Rebeki čestitamo za ta uspeh, naslednje leto pa ji želimo več sreče.

mentor: Bojan Brulec

Povezava na rezultate:

http://tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=81F5D8A1-A081-4475-AF52-184AFBD3A29D

Včeraj je na OŠ Starše potekalo Državno prvenstvo za učence in učenke posamezno. Pomerili so se v kategoriji licencirani in nelicenirani. Skupaj je nastopilo 83 tekmovalcev. Pri licenciranih učencih je slavil Klemen Lesničar (OŠ Franceta Prešerna Maribor), drugi pa je bil Miha Masten (OŠ Prežihovega Voranca Maribor). Tretje mesto sta osvojila Anej Cizelj (OŠ Mirna) in Jaka Ivančič (OŠ Preska). Pri licenciranih učenkah je zmagala Maruša Vračar (OŠ Venclja Perka), ki je bila v finalu boljša od Neže Frank (OŠ Bojana Ilicha Maribor). Tretji sta bili Zala Žuran (OŠ Rada Robiča Limbuš) in Taja Pipan (OŠ Vodice).

Pri nelicenciranih učencih je naslov državnega prvaka osvojil Tilen Potočnik (OŠ Bežigrad), drugo mesto Andraž Lesničar (OŠ Franceta Prešerna Maribor), tretje pa Lukas Tristan Nickel Koželj (OŠ Rodica) in Tim Luka Trnovec (OŠ Vižmarje-Brod). Pri nelicenciranih učenkah pa je državna prvakinja postala Aja Conradi (OŠ Celje) pred Stašo Planinšič (OŠ Ludvika Pliberška). Tretji sta bili Kaja Škrban (Dvojezična OŠ 1 Lendava) in Gabrijela Ivančič (OŠ Globoko).

Čestitke vsem!

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja