KADETSKA ŠAHOVSKA LIGA

Na Osnovni šoli Drska je bil 6. maja peti, finalni turnir Dolenjske kadetske lige. Iz naše šole so tekmovali: Matej Zaletelj, Nejc Muhič in Anej Rozman v kategoriji dečki do 12 let ter Aja Amalija Pečar v kategoriji deklice do 10 let. Med našimi je bil najboljši Matej Zaletelj, ki je bil v svoji starostni kategoriji tretji.

Letos je na devetnajsti Dolenjski kadetski ligi na vseh petih turnirjih sodelovalo 195 mladih šahistov in šahistk iz 36-tih osnovnih in srednjih šol Dolenjske, Kočevja in Posavja, med njimi je bilo tudi osemnajst učencev in učenk naše šole. Veselili smo se bronaste medalje pri deklicah do 10 let, ki si jo je prišahirala Aja Amalija Pečar, treh medalj Mateja Zaletelja med dečki do 12 let in Matejevega pokala za tretje mesto v skupni razvrstitvi. Veselili smo se tudi vsake posamične zmage v partiji in se učili, da so tudi porazi sestavni del tekmovanja. Zmagaš, izgubiš, zopet zmagaš …

Slike z zadnjega turnirja si lahko ogledate na povezavi:

https://plus.google.com/u/0/photos/110640196083152650689/albums/6281658876173339009

Rezultati vseh turnirjev ter končna razvrstitev pa so objavljeni na spletni strani šahovskega društva Krka Novo mesto (http://www.sahovsko-drustvo-nm.si/), v zavihku Rezultati mladi, Dolenjska kadetska liga.

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja