REZULTATI PODROČNEGA EKIPNEGA PRVENSTVA V BADMINTONU, 1. in 2. mesto za starejše in mlajše učence in učenke

Naši učenci in učenke so dosegli izjemen uspeh. S 1. in 2. mestom in bili boljši tudi od domačinov z Mirne, ki so bili 3. in 1.

Tekmovanje je organizirala OŠ Mirna,  potekalo je 31.1.2019 v njihovi telovadnici.

V kategoriji mlajših učencev in učenk je nastopilo 9 ekip. Razdeljene so bile v tri skupine, kjer smo odigrali tekme vsak z vsakim in vseh pet dvobojev. Naši so v skupini premagali OŠ Loko Črnomelj in OŠ Šmihel. V četrtfinalu smo bili kot zmagovalci skupine A prosti. V polfinalu smo premagali še OŠ Mirana Jarca Črnomelj. V finalu pa smo morali priznati premoč domačinom, ki so zmagali s 3:0. Od četrtfinalnih tekem naprej smo igrali na tri dobljene tekme. Po lanskem prvem mestu je tudi to velik uspeh za naše igralce.  Našo šolo so zastopali: Vid Urbančič (igra posamezno in moška dvojica), Tristan Hrovat (igra moških dvojic, igra mešanih dvojic), Tobija Černivec (igra moških dvojic, ena tekma), Eva Nahtigal Lavrič (igra ženskih dvojic, igra mešanih dvojic) in Maša Pucelj (igra posamezno in igra ženskih dvojic).

V kategoriji starejših učencev in učenk je nastopilo 9 ekip. Razdeljena so bile v tri skupine, iz katerih sta se po dve najboljši uvrstili v zaključne boje na izpadanje. Naša ekipa je v skupinskem delu premagala oba nasprotnika in sicer OŠ Loka Črnomelj, OŠ Vinico. V ¼ finalu smo bili kot prvi nosilci in zmagovalci B skupine prosti. V polfinalu nam je po napetem boju uspelo premagati OŠ Metliko z rezultatom 3:2. V finalu smo se še enkrat srečali z OŠ Loka Črnomelj, spet tesno zmagali z rezultatom 3:2 in zasluženo osvojili 1. mesto. S tem rezultatom se nam je spet uspelo uvrstiti na finalni turnir, ki bo sredi aprila, kjer bomo branili lansko tretje mesto. Za našo šolo so igrali: David Pajnkiher (igra posamezno in igra mešanih dvojic), Niko Longar in Žiga Hrovat (igra moških dvojic), Teja Skube, Marija Mrvar, Lara Longar (so se menjavale igrah posamezno), Marija Mrvar in Lara Longar(igra ženskih dvojic) in Teja Skube (igra mešanih dvojic).

Podrobno rezultati in utrinki s tekmovanja so v priponkah.

Badminton – ekipno 2018-19

mentor: Bojan Brulec

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja