EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO V BADMINTONU ZA OSNOVNE ŠOLE

V sredo, 10. 4. 2019, je v športni dvorani Medvode potekalo ekipno državno prvenstvo v badmintonu za osnovne šole.
Našo šolo so zastopali David Pajnkiher  in Teja Skube v igri posamezno in mešanih dvojicah, Niko Longar in Žiga Hrovat v moških dvojicah in Lara Longar in Marija Mrvar v ženskih dvojicah.

Turnirski sistem je bil sestavljen tako, da so najprej ekipe odigrale tekme v skupini. Proti prvim nasprotnikom OŠ III MURSKA SOBOTA smo dobili gladko vseh pet dvobojev. Nato je podobno potekala tudi druga runda proti ekipi OŠ DOBROVA, ki smo jo prav tako premagali v vseh dvobojih. Za zaključek skupinskega dela smo uspešno s 4:1 premagali še ekipo OŠ IVANA TAVČARJA GORENJA VAS in zasedli prvo mesto v svoji skupini.

Doseženo prvo mesto je pomenilo, da smo se avtomatično uvrstili v četrtfinalne boje, kjer nas je pričakala OŠ LOKA ČRNOMELJ. V izločilnih bojih se je igralo na 3 dobljene zmage. V prvi tekmi je David zmagal, Teja izgubila, nato sta Niko in Žiga priborila še eno zmago v moških dvojicah. V odločilni tekmi sta David in Teja poskrbela za zmago s 3:1 in s tem uvrstitev v polfinale.

V polfinalu smo naleteli na OŠ GLOBOKO. V prvi posamičnih dvobojih smo žal izgubili obe tekmi z zelo majhno razliko. David je izgubil z 21:20 proti nasprotniku, katerega je premagal na posamičnem državnem prvenstvu. Tako se mu je nasprotnik maščeval za prejšnji poraz. Teja pa je večino tekme vodila, na koncu je vodila že s 19:14, vendar se je obrnilo v prid nasprotnice, ki je končala z 19:21. Tako so se naše možnosti za zmago močno zmanjšale, sledila je tekma ženskih dvojic, kjer pa sta Lara in Marija priborila prvo zmago. V naslednjem dvoboju sta Žiga in Niko dobro začela, potem pa v zaključku popustila in tako je OŠ Globoko zmagalo s končnih 3:1 in se uvrstilo v finale. Naši pa so šli v boj za tretje mesto.

V tekmi za tretje mesto je bil nasprotnik OŠ Križe. Dvoboj smo zaključili s tremi dokaj zanesljivimi zmagami in se veselili 3. mesta v državi. Učencem iskrene čestitke za borbo in velik uspeh, ki so ga dosegli.

VRSTNI RED: 1. OŠ GLOBOKO

2. OŠ PRESERJE PRI DOMŽALAH

3. OŠ ŽUŽEMBERK

Podrobnejše rezultate tekem si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/drawsheet.aspx?id=044DB5C8-3DCB-4C62-ACE5-FA08D8C6B93F&draw=7

Mentor: Marjan Kužnik

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja