3X ZLATI V BADMINTONU

Ne, naslov ni šala. V Žužemberku se ne igra samo odbojka. V četrtek, 21. 10. 2021, je potekalo področno posamično prvenstvo v badmintonu za starejše in mlajše učence/učenke. Tekmovanja so se udeležili tudi naši učenci in nas zelo razveselili.

Pri mlajših učencih je prav vse nasprotnike ukrotil TILEN URBANČIČ, in postal področni prvak. S svojo igro tekmecem ni pustil, da bi se mu približali. VID OBRSTAR je dosegel 9.-12. mesto. Pri dekletih smo imeli dve predstavnici, ravno tako kot Tilen se je izkazala PIA PINTAR, ki je vse nasprotnice premagala in postala področna prvakinja. TIA KOPAČ se je uvrstila na 9.-10.mesto.

Pri starejših učenkah je NIKA PUCELJ osvojila končno 9.-12. mesto. Nekaj malega sreče je manjkalo, saj ji tudi žreb ni bil najbolj naklonjen. Pri fantih sta nastopala dva učenca. TOBIJA ČRNIVEC  je hitro zaključil s tekmovanjem, saj se mu ni uspelo prebiti iz skupine, je pa zato za veselje poskrbel VID URBANČIČ, ki je z borbeno igro in vztrajnostjo uspel premagati vse nasprotnike in se povzpel do vrha. Vid se je z zmago uvrstil tudi na finale državnega prvenstva, mlajši učenci pa zaključijo s tekmovanjem na področni ravni.

Zlati badmintonisti so zapisali nekaj vtisov o tekmovanju:

Pia Pintar, 7.b

Bilo mi je všeč. Prvič sem igrala posamično. Nekatere nasprotnice so bile lahke, z nekaterimi pa je bilo napeto. V finalu je bilo najbolj napeto, a mi je vseeno uspelo zmagati. Postala sem področna prvakinja v badmintonu  pri mlajših učenkah. Bila sem presenečena, da mi je uspelo zmagati in premagati vse nasprotnice.

Tilen Urbančič, 6.b

To je bil moj prvi posamični turnir v badmintonu. Skupinski del mi ni povzročal težav, prav tako tudi četrtina finala ni bila težka. V polfinalu pa sem igral proti zelo dobremu nasprotniku, ki me je povedel z 9:2. Uspelo mi ga je ujeti pri rezultatu 10:10. Nadaljevanje tekme je bilo zelo težko, a sem ga le premagal z rezultatom 21:19. Finale sem odigral dobro in prepričljivo zmagal. Zelo sem se veselil zmage in komaj čakam na naslednji turnir. Kljub temu, da sem 1 leto mlajši kot ostali tekmovalci sem z odlično in prepričljivo igro zmagal turnir med mlajšimi dečki in postal področni prvak.

Vid Urbančič, 9.a

To je bil moj najboljši posamični turnir v badmintonu. V skupini sem bil skupaj še s tremi igralci. Noben izmed njih mi ni povzročal velikih težav, zato sem vse 3 tekme zmagal. V osmini finala pa je bila tekma zelo težka in napeta. Nasprotnik me je vodil za 10 točk (18:10), a mi je uspelo narediti preobrat in zmagati z 21:18. Četrt finale mi ni povzročalo velikih težav, zato sem prepričljivo zmagal. V polfinalu sem igral z nasprotnikom, s katerim sem izgubil v finalu pred dvema letoma. Tekmo je bolje začel on in povedel z 19:13. Ampak uspelo mi je narediti preobrat. Seveda z nekaj sreče. Tekmo sem zmagal z 22:20. Finalna tekma mi ni delala težav, saj sem igral proti igralcu, ki sem ga že premagal v skupinskem delu. Turnir je bil zelo zabaven ampak hkrati tudi zelo naporen. S tem sem postal področni prvak v badmintonu pri starejših dečkih. Z zmago sem se uvrstil na državno tekmovanje.

 

Rezultati tekmovanja so v priponki.    Badminton posamično – 2021-22                                                                                                                                                 Zapisal: Marjan Kužnik

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja