ŠOLSKI DRŽAVNI PRVAKI V ODBOJKI

V petek, 27.5.2022, je naša šola gostila finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učence. Poleg naše šole so se v finale uvrstile še OŠ Bojana Ilicha iz  Maribora in OŠ iz  Kanala. Po državni himni sta nastopajoče pozdravila ravnateljica ga. Mija Penca Vehovec in župan g. Jože Papež. Tekmovanje je odprl predstavnik  Zavoda a šport Planica g. Jernej Peterlin.

Prvo tekmo med OŠ Žužemberk in Mariborom so bolje  začeli gostje. Pri nas je bilo veliko nervoze in nepotrebnih napak. Vedeli smo, da smo letos v tem tekmovanju najboljši, vendar je bilo to potrebno dokazati še na igrišču. S pomočjo naših glasnih navijačev na polnih tribunah nam je uspel preobrat in zmagati prvi set z rezultatom 25:19. V drugem setu je bila naša igra zanesljivejša, vseskozi smo vodili in ga dobili z rezultatom 25:18.

V drugi tekmi so Mariborčani presenetljivo gladko premagali OŠ Kanal z rezultatom 2:0 (25:15 in 25:10).

V tretji tekmi smo za osvojitev 1. mesta potrebovali zmago v enem setu proti OŠ iz Kanala. 50 njihovih navijačev in 250 naših je spet pripravilo izjemno navijaško vzdušje, ki so ga tokrat naši igralci izkoristili in z zmago v prvem setu 25:13 že postali državni prvaki. V drugem setu so priložnost za igro in nabiranje izkušenj dobili vsi naši igralci. Pri rezultatu 23:23 je v igro vstopil naš kapetan Vid Urbančič in z dvema neubranljivima skok servisoma priboril našo končno zmago z 2:0 v setih. V prvi postavi so igrali: podajalca Tilen Urbančič in Vid Obrstar, ter sprejemalci-napadalci Vid Urbančič, Luka Novak (Gradenc), Tobija Črnivec in Jaka Longar Piškur. V drugi postavi pa: Lovro Mesarič, Tim Mrvar, Nejc Župec, Luka Novak (Dvor), Jan Pirc in Valter Jenkole, Žan Prijatelj, Maj Štrucelj.

Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki

zaključni bilten finale (1)

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja