DRŽAVNO EKIPNO TEKMOVANJE V BADMINTONU

Državno ekipno tekmovanje v badmintonu je potekalo v sredo, 3.4.2024, v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava. Zagotovili smo si ga z osvojenim prvim mestom na področnem prvenstvu. V naši kategoriji nelicenciranih osnovnošolcev je nastopilo 16 osnovnih šol. V predtekmovanju smo bili razdeljeni v 6 skupin po 3 ekipe.

Prvo tekmo smo dobili brez boja, saj ekipa iz Viča ni prišla na tekmovanje. Nadaljevali smo proti domačinom iz Lendave in zmagali s končnim rezultatom 4:1. S tem smo si zagotovili mesto v četrtfinalu. Začeli so se izločilni boji na izpadanje. Proti OŠ Kozje, smo izgubili le v boju mešanih dvojic, kar je pomenilo nadaljnji boj v polfinalu, kjer smo premagali OŠ iz Dobrega polja z rezultatom 3:0. Za naslov državnih prvakov smo v finalu igrali proti OŠ Miška Kranjca iz Ljubljane. Prvi dvoboj mešanih dvojic Zare Nahtigal Lavrič in Vida Obrstarja smo izgubili proti dobrim nasprotnikom z rezultatom 12:21. Navijali smo za Tilna, ki je po napeti igri vodil s 17:14. Nato je nasprotnik osvojil kar 5 točk zapored, rezultat je bil 19:17. Tilen je osvojil naslednjo točko in imel pri 20:19 servis za izenačenje. Žal je bil servis preslab in najboljši igralec na turnirju je z močnim udarcem takoj zaključil dvoboj. Na koncu je Tilnu zmanjkalo tudi sreče in izgubili smo odločilni dvoboj za naslov prvakov z 19:21. Pri dekletih je Pia Pintar v tekmi učenk posamezno zmagala z rezultatom 21:14 in rezultat zmanjšali na 2:1. Dvoboj se je nadaljeval. V upanju, da bosta Tilen Urbančič in Vid Obrstar  zmagala naslednjo tekmo moških dvojic, pa so bili nasprotniki premočni. Dvoboj sta izgubila s 13:21. Finalno tekmo smo izgubili s 3:1.  Še vedno smo bili zelo ponosni na naš uspeh in postali državni podprvaki na državnem ekipnem prvenstvu v badmintonu.

Zahvaljujemo se tudi hišniku Branku, ki nas je varno pripeljal v obe smeri in učitelju Bojanu Brulcu, ki nas je tako dobro pripravil na tekmovanje.

Nastopili smo: Tia Kopač, Pia Pintar, Tilen Urbančič, Vid Obrstar, Zara Nahtigal Lavrič in David Gliha.

Foto: Pia Pintar

Zapisali: Pia Pintar in Tia Kopač

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja