FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ODBOJKI ZA STAREJŠE UČENCE

V petek, 12.4.2024, smo se udeležili finala državnega prvenstva v odbojki za starejše učence v Šentjerneju. Finale smo si zagotovili z drugim mestom na področnem prvenstvu in 1. mestoma v 1/4 finalu in 1/2 finalu državnega prvenstva. Po svečani otvoritvi in državni himni, smo odigrali uvodno tekmo proti domačinom iz OŠ Šentjernej. V polni dvorani domačih navijačev, je bilo izjemno vzdušje. To je bolj pomagalo domačinom, ki so nas z odlično igro popolnoma nadigrali. Oba seta sta bila podobna. prvega smo izgubili na 15, drugega pa na 12.

V drugi tekmi je bila naš nasprotnik ekipa iz OŠ Prežihovega Voranca iz Raven na Koroškem. Igralce smo poznali že iz finala odbojke na mivki, kjer so osvojili 1. mesto. Čeprav so bili tudi tokrat v vlogi favoritov, so se morali za zmago zelo potruditi. Tudi mi smo igrali veliko bolje kot v 1. tekmi, vendar zaradi velikega števila lastnih napak nismo ogrozili njihove zmage. Izgubili smo z rezultatom 25:22 in 25:219.

V zadnji tekmi so Ravenčani premagali tudi domačine z rezultatom 2:0 (25:21, 28:26) in osvojili naslov državnih prvakov.

Naši ekipi je uspelo ubraniti lansko 3. mesto v Sloveniji. Tudi z bronasto medaljo smo lahko zelo zadovoljni, ker smo na turnirju imeli daleč najmlajšo ekipo. Zahvala za ta uspeh gre tudi klubskim trenerjem Obrstar Davidu, Ožbalt Gregorju in Smrke Tomu, ki naše učence trenirajo v popoldanskem času.

Našo šolo so na tekmovanju zastopali: Jakob Obrstar, Anže Novak, Gal Novak, Aljaž Prijatelj, David Gliha, Vid Obrstar, Nik Mrvar, Lan Osmanović, Tilen Urbančič, Janz Košiček in Valter Jenkole.

Več o tekmovanju si lahko ogledate v zaključnem biltenu.

Sklepni bilten odbojka 2024 – finale

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja