DRŽAVNO EKIPNO TEKMOVANJE V BADMINTONU

V torek, 12.4. 2016, je v Mariboru potekalo državno ekipno tekmovanje v badmintonu za licencirane in nelicencirane igralce osnovnih in srednjih šol. Naša ekipa je nastopila v kategoriji nelicencirani osnovnošolci. V finalu so lahko nastopile prve tri ekipe s področnih tekmovanj, skupaj je tekmovalo 16 šol. Po tretjem mestu na področnem, smo tu presenetili s 4. mestom. Za nami sta ostali tudi obe dolenjsko-belokranjski ekipi, ki sta bili na področnem pred nami.

V predtekmovalni skupini smo premagali OŠ Križe (3:2), OŠ Gorenja vas (4:1) in OŠ Škofljico (5:0).

V ¼ finalu smo dobili tekmo proti OŠ Kozje (3:0). Od tega dela naprej so se tekme končale po treh dobljenih nizih. Po poškodbi Rebeke Breznikar je tekmo posameznic dobila Nika Vidmar, drugo pa po izjemno borbeni in težki tekmi Tomaž Rojc. Toni Travnik in Tomaž Rojc sta v  igri v moških parov, gladko dobila tretji dvoboj in končno zmago.

V ½ finalu smo izgubili z OŠ Križevci (3:2). Tomaž je gladko dobil prvo tekmo, Nika je izgubila drugo. Toni in Tomaž sta v paru gladko zmagala tretjo in povedli smo z 2:1. Zadnji dve tekmi pa smo izgubili v ženskem in mešanem paru. Tu je bila odločilna Rebekina poškodba, saj bi  v normalnih okoliščinah zaigrali v finalu in se borili za naslov prvakov.

V tekmi za tretje mesto proti OŠ Veržej, ki smo jo izgubili s 3:2, smo bili tudi na dobri poti k zmagi, vendar enako kot v prejšnji tekmi zapravili vodstvo 2:1. Zmagala je Nika in gladko moška dvojica.

Na takem tekmovanju smo nastopili prvič, zato vse čestitke igralcem za izjemno borbenost in uspeh.

Podrobni rezultati na spletni strani z naslovom:  http://www.badminton-zveza.si/novice/354

Mentor : Bojan Brulec

IMG_1554[1]

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja