PODROČNO EKIPNO PRVENSTVO V BADMINTONU

Področno ekipno tekmovanje v badmintonu je potekalo v torek, 30.1.2024, v OŠ Mirna. Pri mlajših in starejših učencih in učenkah je nastopilo po 7 ekip. Igralo se je po sistemu dveh skupin iz katerih sta se prvi dve šoli uvrstili v zaključne boje, oz. polfinali.

Pri mlajših smo dobili skupino s 4 šolami. Najprej smo premagali OŠ Loko Črnomelj z rezultatom 4:1. Sledilo je napeto nadaljevanje. Izgubili smo 2. tekmo proti OŠ Dolenjske Toplice tesno s 3:2. Z enakim rezultatom smo zmagali v 3. tekmi proti OŠ Vinica in se kot prvouvrščena ekipa v skupini uvrstili v polfinale. Tu je bilo spet tesno. Zmagovala sta Jakob Obrstar in Gal Novak posamezno in v dvojicah. Zoja Radovac in Tina Skube sta dvakrat izgubili. V odločilnem 5. dvoboju pa sta nam Jakob in Tina v mešanih dvojicah priigrala zmago in uvrstitev v finale. Gal je v igri posamezno slabo začel. Nasprotnik z Mirne je povedel s 7:0. Do konca tekme je zmanjševal razliko, vendar mu ni uspelo zmagati. Rezultat 21:18. Zoja je izgubila tekmo posamezno, nato pa sta Gal in Jakob gladko dobila tretji dvoboj. Po poraz v ženskih dvojicah smo izgubili tekmo s 3:1 in osvojili 2. mesto. Ker so bili vsi naši igralci eno leto mlajši in imajo pravico nastopa v tej kategoriji tudi naslednje leto, si zaslužijo čestitke.

Pri starejših učencih in učenkah smo začeli z zmago proti OŠ Mirana Jarca Črnomelj z rezultatom 5:0.  Proti OŠ Grm smo povedli s 3:0, si zagotovili zmago in 1. mesto v skupini, čeprav smo izgubili naslednja dva dvoboja. Končni rezultat je bil 3:2 v našo korist. V polfinalu smo premagali OŠ Dolenjske Toplice z rezultatom 3:0. Od tu naprej smo igrali na 3 dobljene dvoboje. V finalu smo igrali proti OŠ Vinica, ki je presenetljivo premagala domačine. Naši igralci in igralke so nadaljevali z odličnimi igrami in bili veliko boljši od ostalih. Tudi to tekmo smo zmagali s 3:0 in osvojili 1. mesto. V igrah posamezno sta zmagovala Tilen Urbančič in Pia Pintar, v igrah dvojic sta z njima zmagovala tudi Vid Obrstar in Zara Nahtigal Lavrič.  Uvrstili smo se na državno prvenstvo, kje bomo poskušali izboljšati lansko osvojeno 3. mesto. Finalno tekmovanje je prevideno 3. aprila.

Čestitke vsem igralcem za dosežena uspeha.

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja