Dve zlati medalji na področnem posamičnem prvenstvu v badmintonu

Področnega posamičnega prvenstva v badmintonu za nekategorizirane tekmovalce in tekmovalke se je udeležilo 120 tekmovalcev iz šol dolenjskega področnega centra. Tekmovanje je tradicionalno organizirala osnovna šola Mirna. Potekalo je v sredo, 15.11.2023, v štirih kategorijah. Igrali smo en set do 15 točk brez razlike.

Pri mlajših učenkah nismo imeli predstavnice, pri mlajših učencih smo nastopili s tremi tekmovalci. Vsi trije so uspešno napredovali iz skupinskega dela v 1/8 finala. Od tu naprej smo igrali na izpadanje. Jakoba Obrstarja je iz nadaljnjega tekmovanja izločil kasnejši drugo uvrščeni tekmovalec iz Dolenjskih Toplic po sporni sodniški odločitvi pri rezultatu 13:12. Še lepšo možnost za zmago je imel Janez Košiček, ki je proti kasnejšemu tretjeuvrščenemu domačinu že vodil z rezultatom 13:6, potem pa do konca seta ni dobil več točke in izgubil 15:13. Oba sta zasedla 9.-16.mesto. Gal Novak je napredoval v 1/4 finale. Tu je imel za nasprotnika kasnejšega zmagovalca z Mirne. Tudi Gal je zapravil veliko prednost in z zadnjo točko je domačin prvič povedel in zmagal z rezultatom 15:14. Gal je zasedel 5.-8. mesto. V tej kategoriji je nastopilo 33 igralcev.

Pri starejših učenkah smo nastopili s tremi tekmovalkami. Zara Nahtigal Lavrič je v skupini enkrat zmagala in dvakrat izgubila. Ni se ji uspelo uvrstiti v 1/8 finala, zasedla je 19.-27 mesto med 32. tekmovalkami. Tia Kopač je začela s štirimi zmagami, potem pa izgubila v 1/4 finalu in zasedla 5.-8. mesto. Pia Pintar je turnir odigrala vrhunsko. Vseh 7 dvobojev je gladko zmagala. Finale je dobila z rezultatom 15:9.

Pri starejših učencih sta nastopila dva naša igralca. Vid Obrstar in Tilen Urbančič sta se po petih zmagah uvrstila v 1/2 finale. Vid je po dveh porazih zasedel 4. mesto med 36. tekmovalci. Tilnu pa je uspelo premagati oba domača igralca, enega v polfinalu, drugega pa v finalu, gladko z rezultatom 15:5. Tilen je lanskemu naslovu prvaka pri mlajših učencih dodal še zmago pri starejših. Skupaj s Pio Pintar sta si zagotovila nastop na državnem prvenstvu, ki bo 13. 3. 2024.

Vrstni red in utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki.

Badminton posamično – 2023-24

mentor: Bojan Brulec

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja